Město Humpolec
Návrh usnesení
4. Zastupitelstva města
konaného dne 26.4.2023

Dohoda o přeložce veřejné části kanalizačního řadu DN 250 ve vlastnictví města Humpolec

Dohoda o přeložce veřejné části kanalizačního řadu DN 250 mezi společností Rodinný pivovar Bernard a.s. a městem Humpolec


I. Zastupitelstvo města schvaluje

předložený návrh Dohody o provedení přeložky kanalizačního řadu DN 250 mezi městem Humpolec a společností Rodinný pivovar Bernard a.s.

II. Zastupitelstvo města ukládá

1. vedoucímu oddělení správy majetku
1.1.

zajistit potřebné podklady pro podepsání Dohody o provedení přeložky kanalizačního řadu DN 250 mezi městem Humpolec, Horní náměstí 300, 396 01 Humpolec a společností Rodinný pivovar Bernard a.s., 5. května 1, 396 01 Humpolec.

Termín: 19.5.2023

Předkladatel:Ing. Petr Machek
Zpracovatel:Josef Jůzl, Oddělení správy majetku
Vyjádření:

Za odbor investic a správy majetku doporučujeme schválit předložený návrh Dohody o přeložce.

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:10
Text důvodové zprávy:

Společnost Rodinný pivovar Bernard a.s. (dále jen pivovar Bernard) je investorem stavby "Značková prodejna BERNRD a zákaznické parkoviště" při ulici 5.. května.  V rámci této stavby navrhl pivovar Bernard přeložku kanalizačního řadu (DN 250). Důvodem je, že tento řad vede po zpevněnými plochami  a v blízkosti vlastního objektu prodejny a je možnost přeložení do pozemku, který bude sloužit jako plocha zeleně. Návrh přeložky je i z hlediska dalšího provozování a případných oprav velmi vhodný. Na tuto přeložku byla zpracována projektová dokumentace, která byla předložena k projednání a konzultaci. Vyjádření k této dokumentaci sdělil i provozovatel (viz. příloha).  Protože se jedná o přeložku požadovanou investorem nové stavby a jedná se o tak zvaně vyvolanou investici, bude přeložku finančně hradit pivovar Bernard.  Za tímto účelem je vypracována návrh Dohody o přeložce, který byl poslán ke konzultaci naší externí právní kanceláři JUDr. Lebedové. Navrhované úpravy a připomínky jsou zapracovány do této Dohody. Přílohou dohody je situace přeložky kanalizačního řadu, situace stavby značkové prodejny a dále další podmínky týkající se přeložky a provádění díla.   

Materiál obsahuje:Příloha - situace stavby značkové prodejny (Veřejná)
Příloha - situace přeložky (Veřejná)
Příloha - Technická zpráva přeložky (Veřejná)
Příloha - vyjádření VODAK Humpolec (Veřejná)
Příloha - Dohoda o přeložce (Veřejná)
Příloha - Další podmínky stavby (Veřejná)
Materiál projednán:
Přizváni: